21.03.2013 г., 17:33 ч.

Делим ли се хората...? 

  Поезия » Философска
1011 0 0

21,03 - Световен ден на поезията

 

Честит празник на всички пишещи и на всички обичащи да четат! Казват новата 2013 година е година на промяна към духовен живот и размисъл. Моят стих със сигурност ще ви накара да се размислите! Бъдете щастливи! Обичам ви!

 

Делят ли се хората на две?!?

Опитва се умът ми да отсее...

Дали?Чудя се... не знам!? Виж с твоя усет!

Дано умът ни да проумее!

 

Едни, ето: виждащи само,

хора, водещи за облаги е зòра,

кариеристи, нагаждачи, лапачи,

делящи хора... без умора.

 

Завиждащи, таящи злоба,

прегазващи явно тихо"дребни"хора.

Ужасно звучи, но за жалост така е!

Със сигурност... и Бог ги знае...

 

Откритите и прями хора,

на... други, виж, ето: добро е сърцето.

Раздават щедро от душа своя труд,

не оплюват да изпъкнат над друг.

 

Обичта към всички е равна,

наранени прощават през сълзи дори.

Познават божията Любов гореща

и я раздават... всеки усеща...

 

И ето, казано накратко,

май точно усещам, делиме се на две:

Поверили с любов сърце на Бога

или безбожници с дяволска тога. 

 

 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??