28.05.2019 г., 11:12 ч.

Делник - понеделник 

  Поезия » Хумористична
751 1 3

Да имаш ден - сломен,

да кажеш дума... после поразен!

Оказа се нелека тази ми задача,

под небето синьо, да си крача!

 

Понеделник, се оказа този ден,

критичен и ужасно възмутен!

Със съботите и неделите съм в унисон,

но в понеделник развихри се почти циклон!

 

Налягането спадна рязко, изведнъж,

навън започна тих, но силен дъжд.

Заформи се градушка от въпроси

и всички вкупом затърчаха боси.

 

Провикна се един, след него друг,

заораха с мненията, като с плуг,

но клисава и кална се оказа тази почва,

а спорът този ден, дори не ми се почва! 

 

Пореден първи работен ден,

а трябваше да е спокоен и безвреден.

Но нищо! Ще му сложа рима и усмивка

или пък ще кривна в друга някоя отбивка.

© SMooth Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??