Излъгаха ни с тази "демокрация"
не един и двама а цялата ни нация.
Обещаваха ни равноправие и свобода,
демокрация означава власт на народа.
Премина тя през нас сякаш е вихрушка
и поразия ни донесе и бедност, и нищета.
Сякаш черна чума е минала по нашите села,
разрушени са къщите, няма ги и хората!
И хората в града все превиват своята снага,
все работят за хляба, в очите им мъка и тъга!
Няма ги младите хора, заминаха в чужбина,
на други господари ще слугуват те сега!
И родът ни български сякаш се топи,
младите далече, старите умират сами!
Забравиха какви им завещаха нашите деди,
че снопът не, но пръчката сама лесно се троши!
© Валентин Миленов Всички права запазени