14.11.2010 г., 11:45 ч.

Демонът на Максуел 

  Поезия » Еротична
1504 0 9

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

повярвай ми – аз лъжа винаги 
и виж сега 
твърдя, че съм халюцинация, 
а всъщност съм отвсякъде жена 
нощта-обесница стъкмява огън 
по дантелите ми, 
а между копитата ù се пръква 
демон-ангел 
ти 

ти вярваш в изначалната си страст, 
която гъне коленете ми, 
куфееш в прегорещото ми тяло 
и пускаш наномолекула сперма 
непредсказуема и дива 
с пипетка във утробата ми 
(чакаща разклащане) 
това си 
ти 
нехаеш сякаш, 
забил език в основите 
на моята Вселена 
не искаш и да знаеш, че 
аз винаги те лъжа, 
винаги 
по мръкнало 
и ето виж 
на дъното (ти) има твърде много място* 
за халюцинираща жена, 
която се е вкопчила 
в единствената рокля на Вселената 
(това не е лъжа), 
когато ти си Демонът на Максуел, 
запушил дупката в предградието 
на (без)сърдечния ти спазъм 
спри да крадеш, човеко, 
енергията ми – тя е и твоя 
двама сме в едно 
перпетуум мобиле 
(наистина, но и лъжа е), 
защото само любовта е вечна 
и само тя превръща светлината
в топлина, 
защото тя зачева, 
тя и ражда 
така че, 
мърдай 
а нима не знаеш, че 
за да оцелееш
в ентропията на шибаната ни Вселена 
термозаконът повелява 
мърдай 
мърдай 
мърдай, 
че ти омеква твърдостта, 
жалко човече в епруветка, 
лъжа те 

не е ли истина, че аз винаги лъжа 
истински,
демоне
мой



_________________________


Демонът на Максуел – за любителско запознаване с мисловния експеримент виж http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B5%D0%BB

* "На дъното има твърде много място" (There’s Plenty of Room at the Bottom) – лекция от 1959 година на американския физик Ричард Файнман, станала по-късно класическа и често цитирана.

© Десислава Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??