19.11.2020 г., 18:16 ч.

Ден n-ти 

  Поезия » Любовна, Свободен стих, Друга
479 1 4

Тя вървеше с бързи, отмерени стъпки . 
Денят бе дълъг и уморителен. 
Вървеше и мислеше за нещо.
След миг, нещото, вече не бе в ума й.
Нещото, бе пред очите й. 
Замахаха петстотин пеперуди, в стомаха й.
Мина болезнена тръпка по гърба й.
В този мрачен, ноемврийски ден, Нещото стопли душата й. Разля се, като гореща чаша чай по тялото й...
Бързо дойде, и бързо отмина.
"Няма го" - въздъхна , почти облекчена.
Това бе най-голямата лъжа, която можеше да каже сама на себе си. 
Имаше го. Имаше го, и още как. 
Използваше сърцето й, за дом.. За дом,
но без да плаща наем.
Беше му толкова уютно, че прекарваше там, 25 часа, от 24 , в денонощието..."

 

Из "Тъмните очи на Ноември" - Елмаз Х.

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми! Образност,метафори и...тъгата, която носи в себе си един труден въпрос:любовната раздяла. Всъщност, раздялата е незабравима рана,която душата опазва, дори не се съмнявам, че едва ли е лечима...
  • "Тъмните очи на ноември" - като загадка е...
  • Успя да пресъздадеш картината, значи
  • Интригуващо начало за сценарий на филм! Не любовен или поне не основно любовен. Помисли си. Сериозно
Предложения
: ??:??