15.02.2020 г., 4:40 ч.

Ден на Майстора 

  Поезия » Друга
265 0 4

Петък, петък светъл ден,

ти от бог си отреден

за купон и веселба

на човешката душа.

 

Майстор сръчен туй го знае

и отрано те мечтае.

Още вторник той те вижда,

на четвъртъка завижда.

 

Да захвърли потен потник,

вече да не е работник.

Да остави тежък чук

и да стане просто друг.

 

Тежка маса да направи,

за неволи да забрави.

Руйно вино да отпие,

морен устни да изтрие.

 

Петък, петък, славен ден,

ти си ден благословен!

Ден на Майстора си ти,

тъй на век си остани!

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??