4.03.2023 г., 17:00 ч.

Депутат 

  Поезия » Гражданска
293 0 0

Депутат

 

 

Всеки иска да е депутат

 

в този сбъркан алчен свят.

 

Безкруполно гледа те в очите,

 

но стъпва тихо,

 

за да не му разпознаете лъжите.

 

Все пак трябва да е тарикат,

 

за да мине номера му пак.

 

Щедро обещания раздава

 

готов и с дявола да се съюзява,

 

за да може дори

 

за кратко пак да управлява.

 

Ех,народе клети,

 

защо сме толкоз слепи,

 

че не можем ний да разпознаем

 

обикновеният глупак,

 

който ни играе ролята на тарикат.

 

Ей за туй си бос и гол,

 

на хляб и сол.

 

И тъй ще е да знаеш

 

ако продължаваш да си траеш.

 

Жалко за децата,

 

че напускат ни страната. 

 

 

Иван Стоянов

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??