16.10.2010 г., 22:36 ч.

Десет хиляди мига 

  Поезия » Любовна
953 0 12


Да те търся стократно - съдба ми е. Избор и драма,
както залезът търси на изгрева светлия блян.
Най-желаният смисъл се случва, когато сме двама
и светът е предчувствие... Път, от мечти провидян.

Има мъдрост, която отколе в числата е скрита.
Тя напомня за цялост. Дори за платена цена.
Само миг от споделяне - още не значи насита.
Само лъч от очите - все още не е светлина.

Както сладкият мед не от цвете едничко роден е,
нито топлият хляб - от две шепи пшенични зърна,
тъй за мен ти ще бъдеш слова от стократно шептене,
даже нежна столетност с красивото име Жена.

Век с човек се римува и смисълът сам се намира.
Десет хиляди мига са сто, умножени по сто.
Тази моя стократност в сърцето ти нека извира
и "Защо те обичам?" - за отговор: Ето защо!

(От "Жълтици в дъбовата ракла")

© Лъчо Калъчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??