3.09.2011 г., 14:54 ч.

Детайли 

  Поезия » Пародии
683 0 4

По ЕГН-то можеш да познаеш

годините с мерака на поет,

но по е трудничко да разгадаеш

дали пилот ще вдигне самолет!

 

Един детайл да липсва – пада сграда!

С едничко хапче – ставаш даровит...

но в риск си, ако с кръвното ти пада

и твоят "аз", на рими плодовит!

 

Какво ще стане с главната идея,

когато чувството се зароди,

а дребното детайлче липсва в нея,

склерозно се е скрило и мълчи?!

 

Детайлите, ненужни за лаици,

са важни за художник и поет:

рисуваш ли жена със ЕЙ ТАКИВА цици,

безспорно става съвършен портрет!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??