По ЕГН-то можеш да познаеш
годините с мерака на поет,
но по е трудничко да разгадаеш
дали пилот ще вдигне самолет!
Един детайл да липсва – пада сграда!
С едничко хапче – ставаш даровит...
но в риск си, ако с кръвното ти пада
и твоят "аз", на рими плодовит!
Какво ще стане с главната идея,
когато чувството се зароди,
а дребното детайлче липсва в нея,
склерозно се е скрило и мълчи?!
Детайлите, ненужни за лаици,
са важни за художник и поет:
рисуваш ли жена със ЕЙ ТАКИВА цици,
безспорно става съвършен портрет!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.