17.02.2009 г., 19:04 ч.

Дете 

  Поезия » Гражданска
591 0 3

Дете

(посветено на моите и всички други деца)

 

Очи - звездици сини отправени към теб,

те питат те игриво за всеки нов предмет.

Две мънички ръчички протягат се страхливо

и слънчева усмивка те гали нежно, мило.

Дете расте пред теб - нежно като цвете,

игриво като ручей и крехко като пеперуда.  Пази го!

В слънчевата си душа то носи много радост

и всяка негова игра за теб е дар очакван.

Това мъничко сърце с неземна сила те привлича

и в трудния житейски път, то е за теб една искрица...

Детето е като малка птичка -

ако има простори, ще има и полет.

От теб, от всички нас зависи

дали небето ще е пълно с птици,

или над него ще кръжат оръжията на войната!

Пазете всички птички!

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??