26.01.2021 г., 11:26 ч.

Дете 

  Поезия » За деца
285 0 0

От къде се взе?
Красиво си, младо си,
Леле, щуро си дете,
Но от къде се взе?

 

От планината до полето,
Бягаш ли навред,
Където ти скимне,
Бягаш си безчет.

 

Очите ти бистри,
Като сърцето ти приличат,
Над каквото се спрат,
Скришом го отвличат.

 

Силно си, дете.
Кой като теб?
Гледаш без очи,
Но гледаш само напред.

 

Завиждам ти,
Красота неземна,
Научи ме как
Без очи и аз да прогледна.

© Кристиана Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??