6.02.2018 г., 22:30 ч.

Дете ридае в полумрака 

  Поезия
196 0 1

Дете ридае в полумрака.

Плач от болка или от тъга?

Напразно някой там те чака.

"Ще се върне ли?". "Кога?".

 

Студено е и аз те чакам.

Ще дойдеш ли? Ела!

Прегърни ме пак! Отново!

Не ме отделяй от гръдта!

 

Студено е. Но аз ще чакам.

Ще те чакам да се върнеш във нощта.

Ще плача тихо, ще играя във пръстта.

Свикнал съм да плача. От радост. Или от тъга...

 

Дете ридае в полумрака -

майка си навярно чака.

Ала съдбата е мащеха жестока -

с венец му е приготвила чертога.

© Яна Всички права запазени

Посветено е на всички онези изоставени деца, чакащи подслон и топлина.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??