19.09.2024 г., 8:38 ч.

Детерминантност 

  Поезия
66 0 0

     Д Е Т Е Р М И Н А Н Т Н О С Т

 

"Вода гази, жаден ходи..."

Парадокс от народна пословица,

според който продължаваме безславно да бродим

около най-богатото енергийно съкровище.

 

Някой от днешните съвременни люде

да си е правил селфи на живо с Христос,

но всички заедно в църквата ходим,

да молим от Него и Майка му благослов?!

 

Това, че проектът Царичина не успя,

не означава, че замисълът му е сбъркан,

Те се намесиха, защото им пука за нас,

защото от същото тесто са забъркани.

 

Уникалният Разум в Безкрая е само един!

Всеки е благословен с частица, която от Него открадне,

а когато Самият Той слезе при нас, да дари,

подаръкът му от глупост беше отказан.

 

Чувам, че за Епопеята филм е вече тактисан -

по анонсите се усеща, че е пропит с дух на ирония

от демиурзите му, що са далече от смисъла

за смяната на енергийната ни пародия.

 

На сто и дванайста страница във "Феномена Царичина"

Те открито, буквално, точно и ясно ни казват,

че в Енергетиката до тук напразно е нашето тичане,

че същността на Енергията не ни е изобщо позната.

 

Всички конфликти по цялото Земно Кълбо 

са следствие от това наше незнание,

виновно за невинните детски погледи и въпроса Защо,

Кога ние мъничките успяхме да сбъркаме за това Наказание.

 

Армагедонът тепърва ни предстои,

Путин е само мижаво следствие -

ако енергийната Истина не усвоим,

предстоят ни Неописуеми Бедствия...

 

Мощта на Великата Енергия е Екологична,

Ресурсът й е Огромен и Неизчерпаем,

настоящата, за която се трепем е символична

и е безсилна Живота ни да извае.

 

Защо Господ слезе в Царичина?

Отговорът ярко изписан е на Небето,

а без да е астроном ,вечна му памет на Мичмана,

той прозря Божествената ни диря във Битието.

 

18.09.2024 г. гр. Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??