ДЕТЕТО
Всяко мъничко дете
има си ги то по две:
две краченца, две ръчички,
две ушенца, две очички,
но нослето е едно,
за да диша му е то.
Има си една устичка,
та със малката лъжичка,
що му мама подаде
всичко то да изяде.
Може още таз уста
да направи две неща
да се силно тя разплаче,
щом разсърди се юначе.
може още да се смее,
тогаз слънце ще огрее
и ще светне всичко вкъщи,
никой няма да се мръщи
и послушното дете
бързо то ще порасте.
Щом детето много слушка,
мама нежно си го гушка.
На ушенцето му сладко
пък му шепне мило татко:
"Колко много го обичат
и добро му все наричат.
Чакат го те за отмяна
и на татко, и на мама."
© Анка Келешева Всички права запазени