Детска мечта
Едно дете мечтае си така сега,
да бъдат заедно с майка и баща.
Да има усмивки по техните лица,
да си говорят тихо,да има тишина.
Едно дете мечтае си така сега,
за бащина една прегръдка силна.
За приказка за лека нощ една,
да има в дома им малко топлина!
Едно дете мечтае си така сега,
заедно с мама и тате да играят игра.
Да се усмихват много и уважават,
и никога повече да не се набеждават.
Едно дете мечтае си така сега,
прегърнало своето братче така.
Да няма други деца като тях по света,
всички да са заедно в идилия една!
© Валентин Миленов Всички права запазени