17.01.2012 г., 13:54 ч.

Детски мечти 

  Поезия
1041 0 7
Помня ви. Всичките. От детството къдраво.
Събирах ви в стари кутийки кибрит.
Едни бяхте вятърни, други пък – мъдри.
А аз имах прашка – същински Давид.
И сам срещу Злото, с разбито коляно
се прибирах разплакан, умиращ от глад.
На мига си превързвах кървящите рани
и пак се заричах да сразя Голиат.
Но сега друго време ми се смее в лицето.
Няма прашки, отдавна Голиат е убит.
Само в мен се обажда все още детето,
да напомни мечтите - във кутийки кибрит.
Помня ги. Всичките. Те са някъде в прах.
Я във някой кашон, я във някоя ваза.
Всяка малка кутийка беше туй, що мечтах.

И отварям ги днес, всички - празни...

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??