Бях дете, дете на времето,
на времето, невинното.
Бях цвете, цвете на земното,
на земното, на днешното.
И ето, времето отмина,
сякаш толкова години спахме.
В сънища цветната картина се размина,
весели, игриви, все така невинни,
все така ли деца си бяхме?
Ала сега цветът е сив,
и дъгата не е цветна, както преди.
Дори вкусът на обичта е вече горчив
и смехът в нас остана в предишните дни.
Вече сме безсилни от товара,
от товара, който носим всеки ден.
Само спомени отнасяме на олтара,
не отърсени, притискайки греха в плен.
Ей, детство, кажи ми - къде си ти,
защо се страхуваш да бъдеш в сърцето?
Не плачи, избърши своите сълзи,
усмихни се, накарай ни да летим от радост пак в небето.
Милан Милев
1.06.2010
© Милан Милев Всички права запазени