27.06.2023 г., 16:52 ч.

Детство 

  Поезия » За деца
294 1 4

Детство на дните пъстри, 

към теб аз се завръщам, 

спомням си весели игри, 

с щури приятели добри! 

 

Ето, сега пред мен изпъква

бащината ми бяла къща,

където в шеги, закачки

правехме първите крачки

 

от детството ни към зрелостта, 

учехме се на много неща!

Детство на дните пъстри, 

все към теб се завръщам... 

 

Защото запазих детето

дълбоко скрито там, в сърцето!

Защото в теб посока намирам

и да летя с мечти не спирам....

 

Детство на дните пъстри

към теб аз се завръщам, 

на топка свивам пръсти,

спомен силно прегръщам! 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шарен ден »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??