8.05.2020 г., 22:21 ч.

Девети май 

  Поезия » Гражданска
851 0 1

От изток слънце изгрява,

слънце с огромна мощ.

Европа с лъчи то озарява,

съкруши в нея хитлеристката нощ.

Девети май на победата е дата,

веят се червени знамена.

Червената армия върна свободата

на не една европейска страна.

Тя на идеала страж бе,

на правдата и прогреса

и лъчът и в синьото небе

цялата земя потресе.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??