8.09.2023 г., 15:56 ч.

Девойчето с изящен маникюр 

  Поезия
129 2 2

ДЕВОЙЧЕТО С ИЗЯЩЕН МАНИКЮР

 

... девойчица с изящен маникюр от мен поиска огънче във парка –

от нейното парфюмче "Hot Couture" щях да получа още два инфаркта,

поседна покрай мене – стар кибик, и аз задишах триж по-учестено,

и глътнах си граматиката в миг! – тя мислите ми врътна на вретено,

помислих си – що нямам някой лев, че да я черпя с чаша кока-кола? –

 

или на плажа да я смъкна с кеф! – по-шик от "Made in Italy" виола,

доде над нея ръсна рой звезди в поредната си кротка римна фраза,

тя своята цигарка изкади, не знам защо: – Довиждане! – не каза,

след нея ритнах тъпия бордюр, защото ми се стори крив и тесен...

А нейното парфюмче "Hot Couture" в следобеда над Варна ме възнесе.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??