25.08.2023 г., 6:58 ч.  

Девойката от селската чешма 

  Поезия » Любовна
202 3 4

ДЕВОЙКАТА ОТ СЕЛСКАТА ЧЕШМА

 

... и изведнъж – край селската чешма,

доде си мокрех ваклите мустаци,

във храстите съзрях една мома

да ми изпраща тайните си знаци! –

окашлях се, калпака накривих,

ханджара си наместих в поясока,

отвсякъде приличах на жених,

пристигнал жаден баш за five o'clock-а,

внезапен вятър сякаш ме отвя

и през петите гърмел ме изчатка! –

на лавандула в юлските нивя

ухаеше от нейната забрадка,

косиците ѝ с цвят на дива ръж

се стелнаха над мъжката ми пазва –

и – тъй като съм мълчаливец мъж,

нататък нека друг да ви разказва!

Тя сетне ме заведе у дома.

На пруста тури шарената стомна...

 

А аз до днес от селската чешма

водица пих ли, Господи? –

не помня.

 

24 август 2016 г.

гр. Варна, 10, 55 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??