27.05.2014 г., 14:05 ч.  

Диагноза 

  Поезия » Любовна
596 0 5

Кажи ми как да спра да те обичам?

Опитвам се от толкова години.

От утре - няма! - често се заричам,

до седмица, до месец ще ми мине,

 

до зима, до година ще забравя

и може би ще спре да ме боли

и да пробожда някъде отляво...

Ще си отиде споменът, нали?

 

На Дявола е работа, наверно,

проклетникът - пак с мене се шегува,

изпробва ме до крайности безмерни

и с подличка усмивка се любува

 

на мойта упоритост безгранична,

как се старая методично, бавно,

за тебе да не мисля, да не пиша

и всеки опит свършва тъй безславно...

 

и всеки миг е тъй шизофреничен,

несъвместимо луд, със тежка диагноза:

хронично, безвъзвратно те обичам.

Какво пък, карай... Другото е проза.

 

Р.Ч. Лондон 2014'

 

 

 

© Росица Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??