3.07.2007 г., 9:34 ч.

Диагноза, обвинение и картина 

  Поезия
497 0 6
Сърцето прескача в буен галоп,
пулсът ускорен, загуба на апетит,
главата или празна, или боли,
домашният лекар преглежда
малко нервно
и поставя диагноза:
Влюбване до безнадеждност.

Телефонно обаждане до личния адвокат,
изслушва с настроение приповдигнато,
след което констатира
малко нервно
и заключава -
ще ти лепнат обвинение:
Влюбване до доказване на противното.

Художникът-портретист от галерията на улицата
желае да рисува,
очите светят странно,
блясъкът им трябвало да хване,
завършва портрета,
окачва го на стената,
заглавие:
Влюбване до мозъка на костите.

От портрета струи Любовта.


Лазаровден 2007
Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??