4.09.2020 г., 16:49 ч.

Диагонали 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
471 0 0

Понякога пътищата ни се разделят, 
вратите са тежки, 
атаките болезнени, 
а ние сме последни на човешките си сили...
И не разбираме.
Как сложно се създаваме...
И търсим, оправдаваме,
търпим до болка, скрити
в ъглите на душите...
И световете разрушаваме...
За да изникне от пръстта - 
Едничка...
Любовта...
Незнайна, явна, силна...
/Един без друг/
Наивна
Красива, честна, смела...
Ръцете ни оплела...
Сърцата и очите...
И дишането във гърдите.
Един без друг сме, 
за да има...

Любов с друго име...

Да сочи към звездите,
във времето разлята, 
с усмивка в очите 
и вяра осъзната...
Луната и ще бъде Слънце...
А Слънцето - Венера...

Аз вярвам, че те има...

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??