21.06.2014 г., 13:46 ч.

Диалог между Пепи от мола и нейния обожател - поетът 

  Поезия » Пародии
798 0 3

Софийските улици са меко казано необятни,

а по тях, гледаш - все неприятни.

„Неприятни казваш, не съди по външността,

не всичко в този живот е скъпи коли и дълги крака.”

Може би не, но на мен не ми пука,

ако не си богат, бързо умирам от скука.

Какво иначе, ще седим на пейка, ще ме гледаш в очите,

ще ми говориш за музика и за мечтите,

които си имал, които ще имаш... Не, мерси!

В моя речник, ако искаш да знаеш, любовта означава пари.

„Почакай, нима не копнееш за истински чувства,

нима живееш в свят без любов, без изкуство?”

Че как да живея? Живея сама и без да работя, живея охолно.

Мъжете ме чакат току пред вратата, а за това удоволствие се плаща доволно.

Кажи ми, умнико, това твое изкуство и твоята обич плащат ли сметки,

храна ли купуват, или дъвчеш подметки?

„Любовта стои над тези дребни проблеми,

сърцето не слуша, а направо си взема!”

Ах, уморих се от тези твои брътвежи,

живееш във свят, който отдавна го няма,

живееш в миналото и вярваш в измама.

Отвори си очите, пренастрой си мечтите, защото днес,

както и утре, господар на света ще бъдат парите!

© Ханк Мууди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??