4.10.2019 г., 23:44 ч.

Дигитално 

  Поезия
432 1 0

 

Сутрин събужда се светът
сред дигитално шумолене,
безчувствен и без плът
в самотното ни време.

 

Пчелички в него не жужат,
вятър не роши ти перчема,
компютри задъхано бръмчат,
в кошер пърхаме по схема...

 

Телефонът за човек е всичко -
любим душевен съприказчик
и изобщо е някак непривично
пътьом мълчалив да крачиш.

 

И няма вече власт,
която да ни изтръгне
от жужащия ни свят
за да се прегърнем...

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??