22.07.2007 г., 17:37 ч.

Дилема 

  Поезия
823 0 1

Дилема

Разумът шепти:
"Смири се!  Замълчи!"
А сърцето с гняв крещи
 и блъска се в гърди:

"Живот в страх не е живот,
 а робство черно на душата.
Затуй стани !
И покажи на съдбата си
кой всъщност си!

И крещи, дери, бори се!
И нека туй, що в мислите ти,
в твоята реч, извисявайки,
 даде на хората свободата в слово
сред тъмата на невежество погромно,
замрежило душата.

Живей и пребъди!
И дай на поколението ново
ей това - твоето слово,
що криле ти дава
за ново начало."

Мъдро избирай кое ще послушаш.
Разумът или сърцето си?
Решаваш ти.

© Моника Запрянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??