13.04.2013 г., 12:45 ч.

Диптих 

  Поезия » Любовна
622 0 0

                      XXX

 

ПРОТЕГНИ, протегни

най-после към мен

своята толкова женствена,

толкова истинска нежност -

в тази снежна ръка,

в тези пет изваяни пръста...

Непокорна бъди!

И лудей! И мами!

Но не ме приковавай на кръста!

 

                       XXX

 

ДУШАТА ми е 

крехко, полско цвете.

И с нея не търгувам

всеки час!

Потрябва ли ти,

докосни я с обич...

И в теб ще се разтворя

аз.

 

П. Пацев - 02.08.2012 год.

© Петър Пацев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??