10.12.2007 г., 13:33 ч.

Диптих за целувката 

  Поезия
691 1 7
 

1.

 

Като залез

над синя лагуна,

твоят поглед отново блести...

Като тъжна,

разплакана струна

пак сърцето ми тихо тупти...

 

И отново разтваряме устни,

нежно жаждата да утолим -

от любов и страх да не изпуснем

този нежен миг незабравим.

 

                  

2.

 

Стопили залеза

в една целувка,

отново се поглеждаме със плам...

Не е лъжа,

не е преструвка,

че всичко аз за теб ще дам...

 

Прегръщаме се после, закопнели

за топлината на телата си, блажена,

надеждата в очите си видели

и в нашите усмивки отразена...

 

И тръгваме, отново сплели длани,

напред, към хоризонта на съдбата,

забравили съсирените рани,

защото след дъжда идва дъгата.

 

 

 

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??