25.02.2024 г., 6:04 ч.

Див огън 

  Поезия » Друга
117 1 3

Магия? Разсмивате страшно. До сълзи!
Недейте игра си със сили незнайни!
Играчката-плачка ще стане тъй бързо,
когато разровите чуждите тайни.

 

Какво да ви кажа за дивия огън?
Във вените буря бушува безкрайно
и само със нея да дишам аз мога,
с чудесната дарба- едничка, омайна.

 

Далеч от вълшебството, писано в книги,
талантът ми рядък съчувства, лекува.
Духът се възражда, строшава вериги,
свободен от игото, шумно ликува.

 

Обичам да слушам, да гледам и мисля
в ума ми е всичко, което ми трябва
и стига ми само във погледа бистър
да вникна, да видя в какво си повярвал.

 

Отвари да бъркам не ми е присъщо.
Но чай ще запаря, горчив, ароматен.
Кафето е с мляко и в моята къща
без корист раздавам съвети безплатни.

 

Което е мое, така ще остане.
Да кажа коя съм- не мога. Не бива!
Затуй ми подай ти треперещи длани,
отдай се на силата огнено дива...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??