28.08.2019 г., 18:47 ч.  

Дива нежност 

  Поезия » Любовна
2082 13 15

Дива страстта е на мъжкото време.

Тръпки рисуват жарава и мощ.

А нестинарските стъпки разпалват

огън съдбовен във лунната нощ.

 

Мъжки очи са прогледнали в здрача

и са съзрели невинна снага.

Гледа я лудо, готов да заплаче,

с поглед, докоснат за миг от греха.

 

Сълзи горещи в ума му протичат,

но ги преглъща в ранена душа.

Колко е фина! По мъжки се врича

той с любовта си на тази Жена.

 

Сила и чувства живеят в сърцето

Звярът покръстен в кръвта му върви.

Спуска се с нея в жарава, където

дивото в стъпки от нежност гори.

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??