24.10.2018 г., 8:58 ч.

Дивите гълъби 

  Поезия » Друга
555 2 2

                      Всеки Божи ден съчиняваме...

                     Пожари овъгляват сърцата ни.

                                                   g/m

 

Пожела ми необмислено тръгване,

предпочете доброволната липса -

без право на обсъждане.

 

На прозореца изоставих

дивите гълъби -

повод да си спомням

за всичко.

 

Да болееш е присъщо за двама.

Като отпратен да си отидеш – също.

Един живот

не е ли цяла вечност -

      жадуващ за своето небе...

Дали небето е без дъно

има ли значение,

както и дъното - на чаша

от кафе.

 

И знаеш ли!

Не само планините

              целуват небесата.

Не само вълните пришпорват

скалите!

Както светлината

е в прегръдка със Земята,

така и Луната целува

морето.

 

Да живееш

без да се страхуваш!

Да знаеш,

че страхът наранява!

А гневът

не е ли страх със маска,

осъждането –

емоционалната отрова?

 

Колко малко ни трябва понякога!

Да запазим вярата в сърцето -

душата в покой -

за да превърнем всеки край

завинаги в ново

начало.

 

24.10.2018

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласен съм Маги...А гълъбите, приеми като символика! Благодаря за коментара.
  • Май не толкова малко... поздрав! Жалко за гълъбите!
Предложения
: ??:??