15.02.2021 г., 0:07 ч.

Джунка 

  Поезия » За деца
540 4 8

 

 

Там, в джунглата голяма

живеела една маймунка

 

с кака, с тати и със мама.

Всички казвали и Джунка!

 

Имала безброй балкони,

скачала по всички клони!

 

Питали я те ,,Къде си?'',

давали и деликатеси.

 

От орех млякото изпила,

зад палмово листо се скрила!

 

Късно вечерта е бИло

и бързо, бързо се стъмнило.

 

Кряскали с маймунска мощ,

търсели я цяла нощ!

 

Без да иска тя заспала,

 на земята се озовала!

 

Ето тигърът злояд,

де на всички го яд!

 

Рекъл той, за закуска

ей сега ще я схруска!

 

Минавал там с бавен ход

слонът с дългия хобот.

 

Грабнал Джунка за краката

и я метнал на главата.

 

От цяла седмица не ял

тигърът е побеснял.

 

Да скочи ли на бой на слона,

но как, та той е два-три тона?

 

Нали животът му е мил,

той в джунглата се бързо скрил.

 

Джунка, малката маймунка

скочила от своя слон

и пак се хванала за клон.

 

Това е техният адрес.

Да слезнат долу те не смеят.

 

За туй маймуните до днес

по дърветата живеят.

 

 

 

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Стихотворения за джунглата »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??