15.05.2011 г., 14:05 ч.

Длъжен си да издържиш 

  Поезия » Гражданска
430 0 1

 

 

Аз горда съм, че ти, народе мой, умееш

от пепелища да се вдигаш

и вървиш!

Със трудности да се преборваш, да живееш

и от отломки можеш

свят да съградиш!

 

Земята си, мечтана от безброй народи,

опазил си

през низ от тъмни векове!

Жарта от Онгъла на Аспарух те води

и вечно се стремиш

към нови върхове!

 

И днес аз вярвам в твоята градивна сила

и знам -

ще съумееш да се възродиш!

Защото силна БЪЛГАРКА те е родила

и длъжен си

във трудното да издържиш!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В това тежко и объркано време,да намериш толкова любов към Родината си
    е най-добрият показател за Патриотизъм.Поздравявам те !
Предложения
: ??:??