Длъжни сме да опитаме,
каквото и да ни струва.
Даже тревожно–сърдито
разумът да се бунтува.
Против света да въстанем:
черния, подлия, злия.
Дори сами да останем,
длъжни сме да бъдем НИЕ.
Целта си докрай да гоним
като хрътки дори и в Ада.
Противно на вси закони
да се изправим, падайки.
Смъртта за нас ще почука.
Неизбежно ще ни се случи.
Като хора да тръгнем от тука,
от живота си нещо научили.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Хареса ми!