Днес над мене небето топи се –
падат спомени, капят сълзи
и нашепват ми твоето име –
днес над мене небето... си ти.
Облаци на парчета се стелят
и политат към моя балкон,
а звездите валят и си пеят
позабравен любовен шансон.
Малки късчета нежност се стичат
на стъклата на мойта душа,
във частици копнеж се оттичат
по перваза ми на любовта.
Днес над мене небето топи се –
някак странно, не както преди
и прошепва ми твоето име –
днес над мене небето... си ти...
© Анна Банчева Всички права запазени