Sep 1, 2017, 7:48 AM  

Днес над мене небето... си ти 

  Poetry » Love
592 0 3

 

Днес над мене небето топи се –

падат спомени, капят сълзи

и нашепват ми твоето име –

днес над мене небето... си ти.  

 

Облаци на парчета се стелят

и политат към моя балкон,

а звездите валят и си пеят

позабравен любовен шансон.

 

Малки късчета нежност се стичат

на стъклата на мойта душа,

във частици копнеж се оттичат

по перваза ми на любовта.

 

Днес над мене небето топи се –

някак странно, не както преди

и прошепва ми твоето име –

днес над мене небето... си ти...

© Анна Банчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??