21.03.2009 г., 12:13 ч.

Днес няма да е утре (една измислена жена) 

  Поезия » Друга
570 0 2

Лирическата героиня
е само
една измислена жена,
разхождаща
духа си
по стени
от мълчание...
С очакване,
че утре
няма да е днес

и за кафето сутрин

няма да ú

трябва захар...

И най-после
тази проклета бъркалка
ще престане
да обърква живота ú...
И утре няма да е днес,
от черните пеперуди,
избождащи
очите ú,
ще се разлисти
животворен филиз
на победата
над животинското
самоизяждане.
А хищническото его
дебне от всеки ъгъл...
Дори, когато
същността е
един затворен кръг...
Един изход само
не стига...
Има още спирки,
докато краят се слее
с началото...
Дори и утре
отново да е днес...

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??