19.03.2009 г., 12:09 ч.

Днес Вятърът... 

  Поезия » Гражданска
717 0 10

Днес Вятърът разнесе всичко над града -

поеха без посока празни пликове

като раздрани хвърчила...

Днес Вятърът донесе и тъга -

тъга в очите на клошарите,

защото дългият им път сред сметищата

безпосочен е и празен...

Вятърът им бе ограбил и последната надежда,

оставил ги сираци -

сред разровените кофи (техен последен бюфет),

срещаха гладен поглед бездомни кучета и хора...

Вятърът отнесе глада им някъде далеч -

поднесе ни воня и хаос!

И днес бездомните се лутат из града...

Смрадта се излива и от кофите извира,

а за тях... няма и троха!...

Кучета и котки ближат празни консерви,

а хартии и пликове хвърчат като в танц -

накъдето ги отвее Вятърът...

Днес Вятърът поднесе всичко над града,

а ние преминаваме през тази воняща трапеза -

плод на човешката немара!...

Четириноги, с ребра като арфи,

клошари с пръсти кални,

и ние - останалите...

       Всички Вятърът ни гали!...

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??