24.11.2019 г., 6:50 ч.

До Апостола на свободата 

  Поезия
258 0 0

Апостоле на свободата,

лежи си кротко под земята.

Моля те не ставай, стой си там,

че ако станеш ще умреш от срам.

 

Ще видиш села опустели

и роми върлуващи във тях,

а малкото живи с коси посребрели,

заключени треперещи от страх.

 

Ще видиш джамии построени,

ще чуеш мюезин да пее в тях,

а църквите ограбени и разрушени

и вярата - ненужна хванала прах.

 

Ще видиш продажни политици,

без капка срам и морал.

а народа - кротки овчици,

дълбоко зимен сън заспал.

 

Не ставай Апостоле, стой си там,

поругани са твоите мечти.

Срам ме е Апостоле, много ме е срам,

че за нас живота си даде ти.

 

Валери Бобев

© Валери Бобев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??