Зимен полъх премина през града
Децата на площада спогледаха се
Изпариха се, като пара вода
Коледно настроение всички обзе
Лампички,елхи,играчки задрънчаха
Къщите оживяха,накитиха се
Домакините наред украсяваха
Елхата на центъра се накичи
Църковния хор като звънчета запяха
Еуфория из града се разнесе
Малките бюра в ъгала скрити
с детски мечти се изпълниха
Писмата захвърчаха из пощите
Майките повтаряха :,,Пишете деца,пишете."
© Рина Д. Всички права запазени