21.11.2007 г., 18:51 ч.

До Фичо по повод "Ромски романс" 

  Поезия
493 0 2
Аз пък да ти кажа, бате,
съм роден у Факултето.
Моят дядо, будалата,
някъде преди Девети
взел, че купил там место.
За късмет властта народна
тук замесила тесто
ромо-българско. Угодно
явно й било така!
Та какво съм там изпатил,
вярвай ми, ще ти река,
нямаш си хабер, приятел!
Как откраднаха сестра ми
наш`те мили братя роми,
как са били мен, баща ми,
постоянните погроми...
Идиличната картина
що рисуваш тука, Фичо,
да ти кажа, ми прилича
на парченце незначимо
от един гигантски пъзел.
Истината е, че всички
сме завързани във възел
от пороци и привички,
предразсъдъци и догми
и като в трагична драма,
хепиенд развръзка няма!
Вярвай ми! Така е, Бога ми!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравейте... някой може ли да ми даде линк с цигански песни, в които да има тъпани
    Благодаря предварително
  • За жалост, тъжната истина, поне от моя жизнен опит!
    Благодаря за прочита, Ина!
Предложения
: ??:??