23.09.2018 г., 10:00 ч.

До изгрева… 

  Поезия » Авторска песен
564 2 1

 

Заспива залеза. Прелива в хоризонта.
Небето свети в синьо и мълчи.
Една надежда тихичко прорязва
запратени към бъдното мечти.

 

У мене се преплитат вечни тайни
и пътища далечни към звезди.
Не ми е позволено да съм слаба,
пак вътрешното шепне „Полети“.

И аз разпалвам скритият си пламък.
Криле разпервам. Птица съм. Копнеж.
Зад мен остават думите във кратък
изписан по виражите стремеж.

 

До изгрева душата ми свободна
се рее в най-високото. Тупти.
Целуната от Бог се връща нова
във моите всевиждащи очи.

 

21.09.2018г.
Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??