7.08.2018 г., 16:12 ч.  

До мене уж си, а не знам къде си 

  Поезия » Любовна
1526 21 22

Понякога  усещам, че те губя -

до мене уж си, а не знам къде си?

Внезапно  ставаш някак  друга...

Изчезва крехкото ми равновесие...

 

С тревога из догадки се провирам,

надничам из обраслите  пътеки,

следа от теб обаче не намирам...

На мое място би изтръпнал всеки...

 

И лутам се из лабиринти сложни

във дебрите на часовете, дните...

Да те открия пак е невъзможно!...

По-скоро биха секнали реките...

 

Да освежа душата в мене  жадна

до извора на спомените спирам,

навеждам се над струята му хладна

и тебе, истинската, тук  намирам!..

 

Задъхан, жаден, луд и ненаситен,

на едри глътки почвам да те пия...

Къде си  друг път няма да се питам -

ще дойда тук и пак ще те открия!...

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??