24.06.2008 г., 0:41 ч.

до поискване 

  Поезия
779 0 7
 

Сърцето е залог, за всичкото сърдечно.

Както >истина< е задължително условие, за всичко истинско.

А рискът си е риск. Не и за мен.

Не успявам да обичам само... себе си.

Там е територията - притежавам, разполагам, имам се.

Не е обичане.

 

Виртуален свят ли?

Думите и мислите, и чувствата.

Мечтите също (в предпочитаният случай).

И зововете на мераците - когато искам още.

 

Безобиден съм... (двусмислено). Така де - безопасен.

Най-опасен съм, когато се изплаквам -

някой се тормози. И съм без-обиден.

Там съм половини: имам (вече) множество константи-

за устойчивост, но и сетивност - за виталност.

(Най-празен съм, когато съм непоклатим или безгрешен.)

 

Ако с мъката на друг ме заболи,

пак с друг, ще се зарадвам истински.

С готова радост ли и мъка се родих?

После ги научих ... дълго е.

Накратко - компилация. И буца пръст, разбира се.

*

Кому е нужен >бяс<? (Познавам ги поименно).

И кой си няма >бяс< (не питам!) и нещо за обичане.

*

А Любовта ми е позната, в най-различни естества и форми,

често и по съвместителство. Не се натрапва

не придиря и не тръгва не прогонена.

Щом в мен е - аз ли? Тя даже не е моя - а от някъде.

 

Всъщност ми се случвате!

Нима не Ви познах прекрасни? Ако се случи друго...

не мога ли да кажа - късно е,

да сложа в шкаф >подробности<?

Съмнявам ли се, че сте нечий тих разкош,

уют и топла щедрост?

Бих завиждал, ако имах право...

май все виртуални стойности.

Живея ги. А виртуалното е най-витално!

Отвъд подробностите са вълните ендорфинени,

където случвате се по брилянтния и необятен,

неочакван и непредпоставен (с >искам<) начин.

Не се пестите и сте убедителни!

 

П.П. На друго място бях попитал:

"Добродетел ли е откровеността?"

...

 

Намерих Вас! Но отговори...(трябваше... линеен ускорител.)

Защото - >искам<, си е искам. А цената трябва да се плаща!

Другото лъжа е... или кражба.

 

Сърцето е залог...

***

(и то не е от мен - дължа го и... сънува само истини)

 

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??