18.04.2024 г., 18:50 ч.

До сто лета 

  Поезия
64 0 0

Ето как през възрастта

да доживееш сто лета...

Най напред дисциплинирай

мислите и всяка суета!

После всяка сила балансирай,

с разум да ти служи и в беда!

Хапвай свежи зеленчуци,

плод, ориз, пий повечко вода!

Изхвърли от употреба всякакви боклуци,

дълголетието няма нужда от това.

Творец бъди, усмихвай се по-често!

Споделяй с истински приятели мечти!

Дори във времена злочести

от рамо сигурно ще имаш нужда ти.

Лудей когато искаш да лудееш!

Танцувай, танцът е зареждащ пулс!

Животът ни е с цел- да се живее...

правото е лично, поддържай собствен курс.

Обичай с цялото сърце и още...

бъди най-верен в чистия стремеж!

Забравени причините, забравени остават...

Животът е прекрасен, не можеш да го спреш.

Природата е Цялостна и ти си в нея,

докосвай дървесата, уханните цветя

ароматът на живота диша с нея

и грижи се за нас, като за собствени деца.

Дерзай, люби,

дарявай с внимание света!

Това е:“Cest la vie!“

Бъди живот! Бъди сега!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??