13.12.2013 г., 22:20 ч.

Добра позната 

  Поезия » Любовна
983 0 7

 

Не бе различна любовта ни

между платната и звездите

                     скитница добра

заедно с натежалите клони

                         на ръцете ни  

                      с една усмивка   

     като донесено от вятъра

                                хвърчило 

и аромата на прецъфтелите

                                     години

който душата ни искаше

                              да разбере.

Добра позната беше любовта ни

сенки и предмети докосваща

                                     безспир

с откраднати от Слънцето искри

решила сякаш да узнае

дали освен небето

не ни тежат и прясно посадените цветя.

И ако се държахме за погледите

ако рисувахме пътища по гърба на земята

и вдишвахме дъха на другия

затворили клепачи и обятия

това бе нашата болка

да не сме сами в раздялата.

                                    

   

            

 

© Димитър Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • дали освен небето
    не ни тежат и прясно посадените цветя.

    Мое си е, взех го, г-н Дембис, благодаря
  • Много хубав стих! Поздравявам те!
  • Колко проникващо ...
  • Благодаря!
  • Един хубав стих - в свободен стил!
    Добре дошъл в сайта, Митко!
  • Изключително различно, изключително силно, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВО И НЕЖНО, И СИЛНО!!!!!!!!!!!!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!
    МНОГО МНОГО АМА МНОГО МИ ХАРЕСА ТАЛАНТЛИВ ЧОВЕКО!!!!!!!!!!!МОИТЕ ОГРОМНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Интересна постройка и "зрелищни" метафори! Добре, добре...
Предложения
: ??:??