31.07.2009 г., 13:43 ч.

Добра среща, Любов 

  Поезия » Любовна
1146 1 20

Добра среща, Любов ®

 

 

Добра среща, Любов - гледай каква изненада!

Кажи защо си дошла  на тази затънтена гара?

Защо си сама след толкова много години,

кажи ми защо  тогава от мен  си замина?

 

 

Добре си  дошла, изглеждаш ми много различна,

посърнала, слаба си днес - май няма кой да обичаш!

Кажи ми, Любов, защо си тъй уморена,

приличаш на  сянка  - напълно обезверена!

 

Поседни тук при мен, нека си поговорим,

тази вечер с теб не искам ние  да спорим!

Хайде, Любов, разкажи ми  къде се изгуби,

разкажи ми до днес колко души ти погуби!

 

Не търся вина, виновни знаем, че няма!

За да живееш, Любов, кажи ми – не трябват ли двама!

Кажи ми, Любов, ти беше ли много щастлива,

намери ли нейде подслон и дали почувства се  жива!

 

 

Аз пак  съм сама, отдавна престанах да вярвам!

Години тъга, самота - виж в какво ме превърна!

Уморих се, Любов, уморих се тъй дълго  да чакам,

да  заспивам  сама и  да  взирам се нощем  в мрака!

 

 

Сбогом, Любов, влакът ми вече пристигна.

Тръгвам на път, незнайно къде - но ще стигна!

Сбогом, Любов,  трябва вече да тръгвам!

Остани, не плачи, ти първа  гръб ми обърна!

 

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??