27.05.2010 г., 21:57 ч.

Добрата мащеха 

  Поезия » За деца
1857 0 8

Добрата мащеха обича

 не само своите деца.

Добрата мащеха прилича

 на слънчевата красота.

 

Добрата мащеха я има

не само в моя болен ум -

Тя обич дава чак за трима

и твърда е като локум.

 

От толкоз мащехи несрети

аз най-добрата как открих -

от слънцето по-силно свети

и вкарва свежест в моя стих.

 

Добрата мащеха очаква

и с нея пък да са добри.

Тя не гълчи и не натяква

и не тънтони до зори.

 

Пари на всеки тя раздава -

раздава и не ги брои

на нея всеки се надява

и тя за всекиго гори.

 

На кладата е тя готова

да жертва се за всички нас,

да глътне цял бокал с отрова,

да зарази се с кучи бяс.

 

Добрата мащеха е само

една измислица нелепа.

И само ти добра си, МАМО,

а мащехата е проклета!

© Константин Коев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??